Inquiry
Form loading...
Знаење за електронското паметно заклучување на IoT

Вести од компанијата

Категории на вести
Избрани вести

Знаење за електронското паметно заклучување на IoT

2024-01-10

Што е IoT lock.jpg

Тоа е Интелигентен Систем за управување со пристап (iAMS) за различни индустрии, платформа која обединува паметни катанци, паметни клучеви и интелигентен софтвер за управување со пристап, чија цел е да ја зголеми безбедноста, одговорноста и контролата на клучевите низ вашата организација. Со ова ново поле на решение за управување со далечински пристап, можете да имате едноставен и моќен начин за управување со пристапот до оддалечените локации и средства во реално време. Обезбедува моќно средство за отклучување на авторитетот, контрола на пристап и следење во реално време.


Како работи?

Што е IoT lock (2).jpg



Чекор 1 – Инсталирајте CRAT IoT Smart Locks

Бравите CRAT може да се инсталираат лесно и едноставно како и механичките брави. Инсталирањето не бара струја или жици. Само заменете ги постоечките механички брави со паметни брави CRAT IoT. Секоја паметна брава на IoT е електронска верзија на стандардна механичка брава.


Чекор 2 – Програмски заклучувања и клучеви

Ставете ги информациите за бравите, клучевите, корисниците и авторитетите во системот/платформата за управување. Доделете паметни клучеви на корисниците. Паметните клучеви се програмирани со привилегии за пристап за секој корисник и содржат список на брави што корисникот може да ги отвори со распоред на денови и времиња до кои е дозволен пристап. Исто така, може да се програмира да истече на одреден датум во одредено време за зголемена безбедност.


Чекор 3 – Отклучете ги паметните брави CRAT IoT

Издадете ја задачата на платформата, вклучително и кој корисник отклучува кое заклучување и овластено време и датум за отклучување. Откако ќе ја добие задачата, корисникот ја отвора мобилната АПП и го избира режимот за отклучување според фактичката ситуација за отклучување. Кога електричниот клуч ќе се сретне со цилиндерот за заклучување, контактната плоча на клучот безбедно пренесува енергија и AES-128 битни шифрирани податоци до контактната игла на цилиндерот. Пасивниот електронски чип на клучот ги чита ингеренциите на цилиндерот. Ако ID на цилиндерот е регистриран во табелата со права за пристап, пристапот е одобрен. Откако ќе се дозволи пристапот, механизмот за блокирање електронски се исклучува, со што се отклучува цилиндерот.


Чекор 4 – Соберете трага за ревизија

По отклучувањето со Bluetooth клуч, информациите за отклучување ќе се прикачат автоматски на платформата за управување. А администраторот може да ја види ревизорската трага. Клучевите кои често истекуваат им овозможуваат на корисниците редовно да ги ажурираат своите клучеви. Истечен клуч нема да работи додека не се ажурира.


Чекор 5 – Што ако клучот се изгуби?

Ако некој клуч се изгуби, можете лесно да го ставите тој изгубен клуч во црната листа на платформата. И клучот во црната листа не може повторно да отклучи ниту една од бравите.

Што е IoT lock (3).jpg